Activiteiten

Techniek op de Winkler Prins

Op 2 november is groep 6/7 naar het Winkler Prins geweest voor de 1e les van techniek. Het onderwerp was: stroom. Groep 6 heeft een stroomkring gemaakt en groep 7 een zenuwspiraal. Eerst kregen de kinderen een korte uitleg, waarna zij al snel actief aan de slag mochten met het maken van hun eigen stroomkring of zenuwspiraal. De kinderen moesten daarvoor eerst de nodige materialen verzamelen. Daarbij werd al het gereedschap benoemd en werden de schroefjes, lampjes en overige materialen nauwkeurig afgeteld. 

Technieken zoals o.a. solderen, nauwkeurig meten en zagen kwamen aan de orde. Om half 4 had iedereen zijn eindproduct klaar en keken wij terug op een geslaagde en vooral leerzame middag. Op naar de volgende les!

Vrachtwagen op school

Op dinsdag 10 oktober is van Veilig op Weg een vuilnisvrachtwagen bij ons op school geweest. Op die ochtend hebben de kinderen van groep 6/7 eerst theorieles gehad over de dode hoek: wat is een dode hoek en waar zit de dode hoek? Daarnaast hebben zij ook geleerd hoe zij zich als fietser moeten gedragen in het verkeer, wanneer zij grote voertuigen tegenkomen. De kinderen konden de grote voertuigen prima benoemen en weten nu allemaal hoe zij met grote voertuigen moeten omgaan. Dit werd getest met een toets. Na de toets gingen de kinderen in groepjes naar buiten, naar de vrachtauto. Daar kregen zij les in en rond de vrachtauto. Ze mochten in de cabine van de vrachtauto zitten en rond de vrachtauto kijken. Daar kregen ze uitleg over de spiegels die er in de vrachtwagen zitten en konden ze zelf ervaren wat ze door welke spiegel wel en wat ze juist niet kunnen zien. Het was een geslaagde les!

Uitnodiging Kerstviering CBS 't Haimstee

Hierbij willen wij u (en opa’s en oma’s) van harte uitnodigen voor de Kerstviering

van onze school op donderdagavond 21 december om 18.30 uur.
De Kerstviering zal plaatsvinden in de Grote Kerk in Wildervank (Torenstraat 74).
Om 18.15 uur gaan de deuren van de kerk open en bent u van harte welkom!

Lees meer...

Sint Maarten

Donderdagmiddag hebben alle kinderen van de school een 'oefenrondje' voor Sint Maarten over het plein gelopen. Ze liepen met hun zelfgemaakte lampionnen al zingend over het plein. Ouders mochten komen kijken.

Lees meer...

Feestelijke onthulling kunstwerken

De kinderen en het team van CBS ’t Haimstee uit Veendam hebben donderdagmiddag op een feestelijke manier zes kunstwerken op de muren van hun school onthuld. Onder begeleiding van kunstenares Heleen Wilkens hebben alle groepen hieraan meegewerkt.

Lees meer...

Van harte gefeliciteerd!!

Verjaardagen februari:

5 februari: Lakisha van der Woude
12 februari: Vince Boomsluiter
14 februari: Kristy Brouwer
14 februari: Yanoah van Horssen
15 februari: Lyan van der Zee
18 februari: Anne-Sophie Hulsebos
23 februari: Nick Kruizinga
27 februari: Noémi Veldman


 

 

Zoeken